Perspectieven op het Strand: Switchen van groot naar klein.

Op een vroege mooie zomerochtend plukte ik de dag op het strand van Katwijk, waar ik me liet betoveren in het moment. Terwijl ik met mijn hoofd dichtbij het zand keek, zag ik voor mijn ogen een eenzaam schip voorbij varen.

Ik richtte me op en kon me voorstellen hoe groot het schip ongeveer moet zijn wanneer je het vlak voor je ziet, of wanneer je je op het schip bevindt. Maar zo in de verte op die grote zee lijkt het dan ineens weer een heel klein scheepje.

Ik besloot een foto te maken en legde de camera dicht bij het zand. Alsof de lens van de camera, mijn ogen waren.       

                                                                                             Klik!

Kijkend naar het fotoresultaat zag ik dat het schip zodanig was vastgelegd, als wat ik zag toen ik me oprichtte: een bescheiden scheepje op de uitgestrektheid van de zee. Die grote zee, die als de immense natuur is, maakte het scheepje dat door de mens is vervaardigd, wat nederig.

En hoe meer ik focuste op de schelpen, hoe groter deze leken. De Kattukse strandschelpjes zijn over het algemeen klein, maar van dichtbij best heel groot: groter dan dat scheepje aan de horizon. 

Hoe relatief zijn de dingen in verhouding tot elkaar, wanneer je het vanuit een ander perspectief ziet.

In de verborgen symboliek van deze foto vond ik een diepere boodschap. Het leven waarin wij ons bevinden, wordt door de mens zelf als waarnemer, gevormd door perspectief en context.

De mens die betekenis geeft aan wat wordt waargenomen. Die kan kiezen welke vorm als echt, als waar is. Nog belangrijker: hoe dat voelt van binnen. 

Voor mij verankert de foto als het ware de herinnering, dat ik als observant, als waarnemer, zelf de keuze heb om te focussen op wat ik wil. Ik kies! Wat een kracht eigenlijk, om de kijk op het leven op zo'n manier te transformeren!

En dat inzicht nam ik mee, terwijl ik mijn wandeling langs de kustlijn vervolgde. 

Ken jij Gregg Braden? Een boodschapper die niet zomaar iets zegt.

BIOGRAFIE

Gregg Braden is een vijfvoudige New York Times... bestseller auteur, wetenschapper, internationale opvoeder en bekend als een pionier in het opkomende paradigma gebaseerd op wetenschap, spiritualiteit, sociaal beleid en menselijk potentieel.

Zijn onderzoek resulteerde in 2003 in de ontdekking van intelligente informatie, gecodeerd in de
menselijk genoom, en de 2010 toepassing van fractale tijd om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen
van eerdere gebeurtenissen. Gregg's werk heeft geleid tot 15 film credits, 12 bekroonde boeken nu
gepubliceerd in meer dan 40 talen, en hij was een 2020 genomineerde voor de prestigieuze
Templeton Prize. Hij heeft zijn ontdekkingen gepresenteerd in meer dan 34 landen op zes
continenten, en is uitgenodigd om te spreken voor de Verenigde Naties, Fortune 500
bedrijven en het Amerikaanse leger.

Hierdoor is ook hij voor mij een inspiratiebron op basis waarvan ik mensen informeer.

Onderstaande videoclip heb ik geknipt en een passende titel gegeven. 

Wij (mens) zijn programmeur van onszelf! 

Ik heb bovenstaande videoclip voor jou vertaald om het je gemakkelijk te maken:

"Ik stel me voor (ga er van uit) dat jij een zeer geïnformeerde persoon bent en je bent je zeer bewust van de factoren waar we het over hebben.

Misschien niet in de context, maar je bent zeker bewust van deze factoren; dus... Wij zijn de programmeurs. We programmeren de epi genetica van ons DNA, elk moment van elke dag door elke keuze die we maken. Kijk hier naar: we kiezen de genetische programma's. We kiezen de voeding, we kiezen de oefening. We kiezen de emoties, de percepties, de gedachten en de overtuigingen. En je kent alle zelfhulpboeken waar men hierover spreekt praten en de praktijken. Maar als je dit allemaal samenvoegt en je begint dit toe te passen op je leven, dan zal je lichaam heel snel reageren op een zeer zeer diepgaande manier.

En wat is nu het geval?

Mijn zelfmanagement training gaat niet alleen precies hierover, maar leert je vooral ook HOE je dat moet doen. Met wat praktijkoefeningetjes om je te laten ervaren, en opdrachten om inzicht te krijgen.

Want mijn motto is: van alleen woorden leer je niet! 

Kortom, de Gouden Sleutel van jouw toekomst ligt in jezelf! 

Kies voor Voel je Verlangen en doe alsof het -dat Verlangen- dat ooit is ontstaan uit emotionele pijn, er al is.  En dan gaat het over je gevoel, gecombineerd met beeld en of gedachten.

Scroll naar beneden op de pagina om de volledige videotraining aan te schaffen.


Ben je geïnteresseerd om de hele video bekijken? Komt ie:

Perspectieven op het strand

Perspectieven op het strand

Het ontstaan van een Verlangen

Het ontstaan van een Verlangen

Kiespijn

Kiespijn

Zingeving en de wetenschap

Zingeving en de wetenschap

Marion van der Helm


Het is mijn missie om mensen die daar aan toe zijn, te leren hoe zij zichzelf kunnen helpen. Ze worden daardoor bewust(er) en leren te focussen op hoe ze zich willen voelen. Daardoor krijgen ze een andere levensvisie. Na het toepassen van de methodes ervaren ze meer Welzijn omdat ze dan de regie hebben over hun leven.
Het 'zoeken naar' en zich slachtoffer voelen is dan niet meer aan de orde.
Plezier, Groei en Vrijheid geven als sleutelwoorden, de waarden weer waarmee ik werk.
 >